torsdag 12. juli 2012

Verdens søteste kattunger??

Etter å ha lest et rop om hjelp på Facebook forleden, valgte min sambo og jeg (eller mest meg;) å atter en gang bli fosterhjem for Dyrebeskyttelsen, og åpne dørene for noen av alle de dyrene som blir forlatt om sommer`n...

Ganske så øyeblikkelig fikk vi positivt svar på min henvendelse på FB, og inn tøt det en kattemor og hennes 3 små bebiser...

Jeg regner med det ble sånn en fortgang i sakene pga vi allerede er godkjente som fosterhjem hos dyrebeskyttelsen Drammen,( vi skulle jo egentlig bare ha våre 3 kaniner midlertidig...kremt!;)

Under finner du selvsagt bilder av de 4 bløte som for tiden låner kaninrommet i 2. etg, og samtlige vil legges ut for adopsjon så snart kattungene er gamle nok (om ca 8 uker.)

Ønsker du eller noen du kjenner å adoptere en av disse, være seg mor eller barn, så send meg en mail på maroe79@online.no og jeg kan svare på sp.mål om kattene og henvise videre til rette person i dyrebeskyttelsen for en evt adopsjon:)

Alle katter Dyrebeskyttelsen leverer fra seg, vil bli kastrert/sterilisert, vaksinert og chippet før utlevering, og et lite adopsjonsgebyr må betales før du får med deg katten hjem:)

Etter å ha hatt katt "hele livet", og mine egne sjarmerende pelsdotter fra jeg var 24 år, kan jeg varrmt anbefale katt som kjæledyr:) Katten er akkurat passe selvstendig, krever normalt lite "vedlikehold", sier ifra om den ikke blir behandlet bra (i motsetning til kanin som er nesten blottet for lyder og kun har et svakt kroppsspråk), og kan bli veldig kosete (fangpus) om den vennes til dette fra den er liten (og har rette personligheten, selvsagt:)

Fra venstre; Nemi, Rocky og Frida (oppå:)

Lille Nemi har hvit haletipp
Rocky er en fighter!

Mamma Puseline
Puseline er en sky liten skapning
Titt tei!
On the top of the world!:)

Rocky klatrer allerede!
Rocky - verdens yndigste?


Legg forøvrig merke til den tydelige M`en i panna til Rocky. Dette er et tydelig tegn på at han har noe Main Coon i blodet:) Main Coon er en av de herligste katterasene jeg veit om! Du kan Google rasen, eller se en siden jeg fant her; Maincoons

Mer om de søte små kommer det garantert her inne,
hvem klarer vel å unngå blogging om slike søte skapninger??
Puseline-mamma er fortsatt sterkt preget av hendelsene så
langt i livet. Begge hennes ører og også halen hennes er nemlig kuttet
av! I tillegg har hun født ute på gaten og hun er redd sterke lyder, fremmede mennesker og hender/objekter som kommer raskt gjennom
luften, spesielt om det kommer farende ovenifra!
Puseline var også så tynn at dyrlegen hadde nektet å sterilisere henne da hun ankom Dyrebeskyttelsen, så dette må altså vente til hun har fått god del mer "kjøtt på beina!"

                                                                            *

Vi sørger for flere turer inn til kattene hver dag, så de skal bli vandt med mennesker, og vi løfter opp, koser og leiker med alle de 3 kattungene daglig:) De spiser fremdeles melk fra mamma`n sin, i og med de bare er ca 4 uker gamle, men de har også begynt å spise endel våtfor (baby variant kjøpt hos veterinær) og litt Royal Canin kattunge-tørrfor. Vi maser ikke på spisingen deres; dette ordner de helt på egen hånd, det tyder de litt lubne og gode magene deres på;)

Puseline-mamma får forøvrig også baby-mat, både våtfor og tørrfor, nettopp fordi hun er så tynn, og kattungene som kjent suger kattemor tom for energi og kalori.

Alle kattene er mer eller mindre renslige, kattungene går til mamma da de må tisse; hun vasker opp og sørger for at ingen eventuelle rovdyr får ferten i tisselukta, og da de må nr 2, så går de opp i en side av senga si (en stor plastikk hundeseng), og gjør det der:) Puseline-mamma er helt renslig, og går og gjør sitt fornødne i kattdoen sin.

Alt i alt har dett (iallefall så langt) vært en flott opplevelse; pusemamma blir stadig mer kjent med oss, og er langt mindre hissig nå enn tidligere (kan også ha en sammenheng med at ungene hennes er tøffere blitt), kattungene er lekne og litt kosete (men mest lekne;) og det virker som om rommet er stort nok til at alle de 4 kattene har det bra. Puseline ligger sågar ofte i vinduskarmen og titter ut, kanskje drømmer hun om friere dager?

Ønsker du å adoptere en av disse nydelige kattene? Mail meg da vel! Jeg kan fortelle deg mer om de, og sende deg enda flere bilder på mail eller sms. Bor du i nærheten, kan du jo ta deg en tur og se på pelsballene selv:)

Med ønske om en strålende helg (snart);

Tildemr og alle de 10 (!!!) dyra;)

2 kommentarer:

 1. Så nydelige små, håper alle finner gode hjem, fortrinnsvis hos noe som ikke setter dem på gata neste sommer...

  SvarSlett
 2. Synd det ikke går an å kvalitetssikre sdopsjonshjem skikkelig i Norge...for lite ressurser til dét gitt!
  Men; de har det nå bra nå da, i det minste:)
  God helg ønskes fra alle oss i Mjd;)
  Velkommen innom på besøk!!:)

  SvarSlett