tirsdag 21. februar 2012

Travle dager...

Isj så travelt om dagen!

Rekker ingenting jo!
Det har vært morsdag, Valentines, fastelaven...uten så mye som et lite pip fra Tildemor!
Nå skal det sies at jeg ikke er så flink med sånne "dager", har en tendens til å se på de som kommersielle påfunn av handelsstanden, selv om jeg må si jeg blir litt lei meg de gangene jeg glemmer morsdagen...

Er det noen som fortjener en oppmerksomhet i hverdagen, så  må det være mamma:)

Og iår husket jeg det, gitt!
Ikke at mamma var hjemme og kunne ta imot besøk og gave, jeg har nemlig en slik "turbomamma" som alltid har 1000 jern i ilden...men allikevel!;)

Her er bildet av gaven, håper ikke mamma ser den før overrekkelsen (skal treffe mamms og papps i kveld, nemlig:)

Denne vesten er fra Tine Solheims bok Retromasker, og er faktisk mye enklere å lage enn ryktet skulle ha det til...
Solheims plagg er notorisk vanskelige å få pene visstnok
Så ser det riktignok skjevt og rart ut på bildet, men det skyldes faktisk mest at vesten er vrien å henge rett, den så mye bedre (og rettere!) ut da jeg prøvde den på:)

Men med dét sagt; det er en lappevest, og bla. så er hullene lappene skal i, altfor store, så man må mikle litt og lage lappen litt større, og/eller sy inn hullet litt underveis i monteringen:) Så er man ikke typen som liker å trikse litt, så har man nok et problem her, da det kommer til monteringen;)

I tillegg til vesten, har jeg laget et par svarte pulsvanter i kort utgave (lange utgave i boka, men det er ikke helt mammas stil.) De er altså helsorte og motivet er det samme som rosa til venstre her, som forøvrig også ser skjev og rar ut...merkelig!

I pulsvante rosene har jeg heklet inn en gulltråd sammen med det sorte garnet i den ytterste delen av rosa...de ytterste kronbladene altså...ble litt kult:)

Nå gjenstår bare å perlebesette de to åttebladsrosene - èn foran og èn bak - så kan vesten og de tilhørende pulsvantene leveres til mamma i kveld... Lurer på reasksjonene?

Må legge til at vesten har vært under arbeid i snart 9 mnd...det var mamma selv som ønsket seg den, og jeg lovet gull og grønne skoger...skulle jeg nok klare på rekorttid ja! Rekord har det søren meg blitt og, bare ikke noen fartsrekord!;)

Tror - til mitt forsvar - det var litt avskrekkende å tenke på at jeg skulle strikke et Solheim produkt...de skulle jo være så vanskelige...

Skal prøve å få lagt ut et bilde etter damping og perleisying også; da ser den forhåpentlig rettere ut;)

Ellers har vi hatt en real pc-krasj her igården, forrige lørdag var det vel...gubbeliten skulle sjekke mailen ette middag, oppdaget et virus, kjørte en virusscan... Og så fikk han plutselig ikke skrudd på pc`n i det hele tatt, gitt! Gikk rett i blåskjerm og klikka fullstendig!

Søndag morgen satte gubbeliten seg til skjermen og etter 12 timer, ørten kaffekopper, tvangsforing og mye banning, fikk han maskina opp og gå igjen! Flinke mannen min!!!Jeg er så stolt!;)
Kanskje spesielt fordi han ikke hadde tatt i så mye som et tastatur før han fyllte 30...

Må si en datakrasj er en meget effektiv opprydding; spesielt i innboksen..Ikke èn eneste mail igjen!Og jeg som er håpløs på sletting, tror jeg hadde 1100 mail eller noe i den duren...

Vel,vel; nå er vi bokstavelig talt på nett igjen, så jeg må skjerpe meg og bli flinkere til å skrive innlegg her (og på hjemmesiden min, der er jeg helt håpløs gitt! Hjemmesiden finner du her; Bordeauxbox)

Med ønske om en finfin dag;

- Tildemor -

2 kommentarer:

 1. Kjempe fin vest du har trikket:) Kan tenke meg mammaen din ble glad for den:) Tine Solheim har mye fint, har strikket en del av hennes oppskrfter:)
  Ønsker deg en nydelig torsdag:)
  Klem fra meg

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk,takk!

   Mamma ble veldig glad, og ikke minst; overrasket!:)
   Hun hadde nemlig ikke trodd den ville bli ferdig før om lenge (det til tross for at hun allerede har ventet på den i rundt regnet 9 mnd!;)

   Alltid morsomt å overraske og å bli overrasket (positivt overrasket, selvsagt, det motsatte kan jeg styre meg for!;)

   Med ømske om en finfin helg;

   - Tildemor -

   Slett

Bloggarkiv