fredag 26. august 2011

Fredag - og hjemmelaget pizza...

     Da var det atter engang Fredag - ettermiddag attpåtil!: )

Idag har Gubben etterlyst hjemmelaget pizza - han får Tacovarianten med tacokrydret kjøttdeig , tacosaus , løk , knuste tacoskjell og ost på toppen , mens jeg helt klart foretrekker enten kylling eller biffsnadder -varianten:)

Idag blir det biffpizza på meg.....

Lager alt fra bunnen , det er faktisk enkelt ; fyllet lager du mens deigen hever (har aldri skjønt meg på den radioreklamen hvor det hevdes at folk ikke gidder lage ordentlig pizza fordi bunnen tar så lang tid..?)

 Her kommer oppskriften , for de som er interessert i slikt ( ja , denne kan også ungkaren lage ; )

Skru først på ovnen på 200 grader , varmluft! Dette frodi du bruker varmen fra ovnen til å heve pizzadeigen!

Pizzabunn;

500 gr hvetemel
1 ts salt
1 pose tørrgjær
1 god slant olje
3-4 dl lunket vann (jeg bruker godt ,varmt vann da jeg synes tørrgjær funker bedre da)
For de som er observante ; JA dette er oppskriften man finner bak på melposen ; )

Bland sammen det tørre , altså mel , salt og gjær og rør så inn vann og olje.
Bruk maskin eller håndmikser og miks i omtrent 4-5 minutter.
Det mer røring ( til en viss grense , selvsagt) , det bedre deig: )

Dekk bollen med plastfolie og legg et kjøkkenhåndkle over. Sett bollen oppå ovnen (selvsagt ikke på ei varm plate eller rett over ovnens utlufting ) til heving mens du lager saus og fyll.
Hjemmelaget pizzasaus;

1 glass tomater (hakkede, moste el)
2-3 ts tomatpurè
1 terning kjøttbuljong (eller gr.saks buljong dersom du er vegetarianer/veganer)
1 løk
2-3 fedd hvitløk
olje til steking

Hakk løk slik du liker den ( jeg har min noe midt i mellom grov og finhakket ) , og surr den blank ( ikke brun ) i litt olje. Tilsett tomater , tomatpure og hvitløk og la surre på medium varme til sausen har fått en konsistens som gjør at den holder seg på pizzaen uten å renne av!; )

Da sausen er ferdig , setter du den til side i en bolle - du behøver ikke holde den varm.

Matildes` pizzafyll ;

Stek kyllingfilet og legg oppå sausen (enkelt og greit) , eller stek 1 pakke biffstrimler sammen med hvitløk , løk og feks paprika og legg på. Lag evt. bearnaise saus og ha på etter at pizzaen er ferdig stekt!

Mannen i huset liker som nevnt Tacopizza, her er framgangsmåten til den ;

Kjøttdeig
tacokrydder (ferdig pose)
løk
tacosaus
tacotray eller tortillachips
ost

Stek kjøttdeig og ha i en pose tacokrydder (samme framgangsmåte som da du lager taco) , stek løken gyllen.

Bre tacosausen utover pizzaen ( eller som i vårt tilfelle; halve pizzaen :) , legg over litt stekt løk.
Legg på den stekte kjøttdeigen og noen knuste tacotrays eller tortillachips og topp med ost :)

Pizzaen stekes i 15-20 minutter på varmluft , 200 grader.Velbekomme :)

Ps; Pizzaen er også god kald, bare husk å legg den i kjøleskap under litt plast da den blir kjøligere !!

Har du en god oppskrift du vil dele?? Del den her da vel:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv